Minat beli buku klik covernya
image

 

AUDIO KAJIAN ISLAM

KATALOG Kajian Islam
image

.

TATA CARA SHALAT

Pustaka (Buku PDF Gratis)
image

 

Al-Falaq (Janari)

image

 

بِِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ

Kalayan (nyebat) asma-Na Allah Nu Maha Welas, Nu Maha Asih.


قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ ٱلْفَلَقِ
Ucapkeun: Kami nyalindung ka Gusti nu ngawasa janari,

مِن شَرِّ مَا خَلَقَ
tina kajahatan mahluk-Na,

وَمِن شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ
jeung tina kajahatan peuting mun geus poék mongkléng,

وَمِن شَرِّ ٱلنَّفَّٰثَٰتِ فِى ٱلْعُقَدِ
jeung tina kajahatan awéwé-awéwé tukang tenung nu niup kana embun-embunan,

وَمِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ
sarta tina kajahatan jalma nu cua nalika manéhna cua.

 

Al-Falaq hartosna janari. Sami sareng surah Annas (An-Nas) lebet na Juz Amma jeung disebat ayat-ayat Makiyyah; anu dilungsurkeun ka Nabi Muhammad Saw nalika di Makkah. Ieu surah kalebet pondok jeung biasana diapalkeun keur dianggo na shalat wajib (fardhu).

Numutkeun katerangan mah, ieu surah tiasa diangge doa sateuacan kulem. Mangpaatna janten pangjagi tina sagala rupina kajahatan manusia jeung jin. Di antawis mazhab Islam, nyebatkeun surah Al-Falaq kedah diaos sareng surah Annas sabab duanana ngadung doa keur jaga diri tina kajahatan manusa boh dzahir atanapi batin. 

***

Redaksi Misykat nampi saha bae anu kersa nyerat (nyusun) tarjamah Al-Quran sareng kateranganna atanapi tafsirna anu diserat make basa Sunda. Tiasa dikintun kana nomer WhatsApp: 0895-3755-2939-4 atanapi kintun kana KONTAK

Tue, 24 Mar 2020 @19:41


Tulis Komentar

Nama

E-mail (tidak dipublikasikan)

URL

Komentar

Copyright © 2020 Misykat · All Rights Reserved