Rubrik
Terbaru
Telegram Misykat
image

.

YouTube Misykat TV
image

.

PENGUNJUNG

Flag Counter

RSS Feed
AUDIO KAJIAN ISLAM

TATA CARA SHALAT

Minat beli buku klik covernya
image

 

Flash Disk OTG Kajian Islam
image

.

Facebook Misykat
image

.

BAHAN BACAAN (Buku PDF)
image

 

Al-Ikhlaas (Ihlas)

image

Surah Al-Ikhlaas ieu hartosna ihlas. Tiasa ditafsirkeun murni dina katuhanan. Ngan hiji-hiji ilah anu kedah disembah ku urang Islam nyaeta Allah. Ieu surah ka 112 dina juz amma. Lebetna na bagean surah Makkiyah, anu lungsurna di kota Makkah. Eusina opat ayat. Eusina ngeunaan tauhid, akidahna urang Islam.

selengkapnya...

Sat, 28 Mar 2020 @13:24

Al-Falaq (Janari)

image

Al-Falaq hartosna janari. Sami sareng surah An-Nas lebet na juz amma. Ieu surah kalebet pondok jeung biasana diapalkeun keur shalat wajib. Numutkeun katerangan mah tiasa diangge doa sateuacan kulem pangjagi tina sagala rupina kajahatan manusia jeung jin. Diantawis mazhab na agama Islam nyebatkeun surah Al-Falaq kedah diaos sareng surah An-Nas sabab duanana ngadung doa keur jaga diri. Hayu urang maos ieu surah Al-Falaq sareng tarjamahna:

selengkapnya...

Tue, 24 Mar 2020 @19:41

An-Nas (Manusa)

image

Surah An-Nas ieu lebetna juz amma. Disimpen na mushaf Al-Quran bagean ahir (panungtung). Biasana diaos dina netepan (shalat fardhu) sabada surah Al-Fathihah. Surah An-Nas ieu kawilang pondok jeung gampil diapalkeun. Malihan na katerangan mah dianjurkeun diaos tiap bade kulem wengi. Saurna ieu surah kanggo tulak bala. Kumargi kitu hayu urang aos surah An-Nas sareng urang lenyepan eusina.

selengkapnya...

Fri, 20 Mar 2020 @09:22

Al-Faatihah (Bubuka)

image

Ieu mangrupa tarjamah Al-Quran dina basa Sunda, utamana ngarujuk kana tarjamah anu dikaluarkeun ku Kementerian Agama Republik Indonesia. Tah ieu surah Al-Faatihah anu galib keur urang Islam mah diaos saban netepan (shalat). Malihan kalebet rukun shalat anu kedah diaos na rakaat kahiji jeung kadua. Tah ayeuna urang aos sareng tarjamahna.

selengkapnya...

Thu, 19 Mar 2020 @08:05

Copyright © 2020 Misykat · All Rights Reserved