JUAL PRODUK ANDA

Anda bisa pasang IKLAN pada www.misykat.net dengan posisi banner atas, sisi kiri dan kanan. Kontak Chat WA: 0895-3755-29394

AUDIO KAJIAN ISLAM

KATALOG Kajian Islam
image

.

Komunitas MISYKAT
image

.

TATA CARA SHALAT

Pustaka (Buku PDF Gratis)
image

 

Sabada Pupus Nabi, Saha Anu Janten Otoritas Agama?

image

Mun nilik kana konsep kanabian dina kapamimpina umat saleresna ditantoskeun ku Allah. Allah nangtukeun saha anu kedah janten Rasul sareng Nabi. Kangjeng Nabi Muhammad saw ditangtoskeun janten Nabi akhir zaman anu hartina henteu aya deui Nabi dugi poe Kiamat. Kusabab Nabi parantos pupus sareng pungkasan sakedah na urang Islam gaduh pamingpin anu dirujuk dina urusan agama Islam jeung conto na kahirupan.

selengkapnya...

Tue, 26 May 2020 @07:07

Tarikh Islam: Kontribusi na Kaelmuan

image

Sanajan urang Islam (Abad 8-16 Masehi) aya dina kakawasaan karajaan-karajaan, tapi aya kontribusina dina kaelmuan. Diantawisna widang filsafat, tasawuf, elmu kalam (teologi), ushul fiqih jeung fiqih, tafsir Al-Quran, ulumul Quran, elmu kesehatan, kimia, astronomi, sajarah jeung biografi, hadis jeung ulumul hadis, arsitektur, sastra jeung widang anu sejenna.

selengkapnya...

Tue, 19 May 2020 @09:54

Tarikh Islam: Al-Hasan jeung Al-Husen

image

Sabada Ali bin Abu Thalib ngantunkeun, aya sababaraha urang Islam anu netepkeun Al-Hasan putra Ali (putu Kangjeng Nabi) salaku khalifah. Aya oge anu ngangkeun Muawiyah salaku pamimpin. Al-Hasan sakulawargi linggihna di Madinah sareng rayina, Al-Husen. Al-Hasan dina sikep sareng laku lampahna ngajalankeun ukhuwah papada urang Islam. Kumargi kitu Al-Hasan alim patelak ngalawan Muawiyah.

selengkapnya...

Sun, 17 May 2020 @06:38

Tarikh Islam: Saqifah jeung Khulafa Rasyidun

image

Saparantos macaan buku ngeunaan sajarah ba'da pupusna Kangjeng Nabi Muhammad Saw, simkuring janten terang suksesi pamilihan pamingpin umat di Madinah henteu puguh konsep jeung katangtuanna. Henteu aya tiori anu eces ngeunaan pamilihan pamingpin umat Islam. Sareng katinggalna ngan ngiring kana reangna jalma harita. Padahal mah agama Islam kalebet kumplit dina widang kahirupan manusia. Naha henteu ngiring kana ajaran Al-Quran atanapi hadis Kangjeng Nabi dina urusan kapamimpinan umat? Tah perkawis ieu sae mun dipaluruh deui janten riset ilmiah.

selengkapnya...

Sat, 16 May 2020 @07:23

An-Nashr (Pitulung)

image

Ieu tarjamah surah An-Nashr, anu hartosna pitulung. Tarjamah na dicandak ti mushaf Al-Amin: Al-Quran Tarjamah Sunda. Medal taun 2003 ku Dipenogoro Bandung. Sareng nyandak ti buku Terjemahan Puitis Al-Quran, kaca 18. Hayu urang aos surahna bari lenyepan.

selengkapnya...

Mon, 27 Apr 2020 @11:30

1 2 3 »

Copyright © 2020 Misykat · All Rights Reserved